HOMEOVER ONS

WIE ZIJN WIJ?

Wij zijn Eric en Martine. Wij wonen in Aarschot in België. Sinds we onze eerste grote reis in 1996 naar de westkust van de Verenigde Staten maakten, heeft de reismicrobe ons te pakken. Inmiddels reisden we ook naar Afrika, Azië, Oceanië en uiteraard ook in Europa.
Uitgestrekte vlaktes, het geluid van de stilte en de wisselende kleuren van de omgeving, cultuur en contact met de lokale bevolking zijn die aspecten die ons het meest boeien. Wellicht is onze reis naar Namibië daarom zo schitterend geweest. Bovendien heeft Afrika ons ontvoerd. Nergens ervaren we diezelfde aantrekkingskracht van een land of streek als in Afrika, ook al om dieren in de natuur te kunnen zien.
Maar ook BelgiĆ«ë (en Vlaanderen) kan ons bekoren. De wereld is klein geworden en daardoor is de drang om verre reizen te maken groot. Toch ontdekken we nog wekelijks mooie plekjes tijdens onze wandelingen door het Vlaamse land. Fotografie is niet onze eerste doelstelling op reis. Als we reizen zijn we in eerste instantie met vakantie, willen we genieten van de omgeving, van de natuur, willen we mensen ontmoeten en andere culturen leren kennen. Foto's nemen is eerder bijkomstig, maar biedt wel de mogelijkheid een aantal momenten vast te leggen en, eens terug thuis, de reis te herbeleven en te delen met familie, vrienden, kennissen … en bezoekers van onze website.

ONZE WEBSITE

Via onze website willen we jullie laten kennis maken met (een klein stukje van) de wereld. Wij zijn alvast door de reismicrobe gebeten en wensen onze reiservaringen met bezoekers van de site te delen.
Op de site vind je naast de foto's ook ons reisverhaal, onze reisroute en praktische info. De meeste objecten op de site zijn aanklikbaar. Navigeren kan je via de pijltjes, reeksen en kaartjes. Via het menu kan je tussen de hoofdstukken surfen en het hoofdmenu laat je toe gemakkelijk van de ene reis naar de andere te springen.
De website werd door ons zelf gecreëerd en wordt ook door ons beheerd. Wij zijn geen professionele webbouwers maar trachten de bezoeker een mooie site aan te bieden, die we geregeld in een nieuw en moderner jasje steken.

ONZE VERHALEN

Het reisverhaal vertelt onze ervaring, de manier waarop wij een land, regio of stad beleven. Uiteraard zijn deze verhalen een momentopname, gekleurd met onze indrukken, zowel positieve als negatieve..

ONZE FOTO'S

Foto's zijn voor ons herinneringen, telkens met een eigen verhaal, een zekere emotie.
Fotograferen is niet dé doelstelling van onze reis. Verwacht dan ook niet de technisch perfecte foto, of een plaatje voor een kunstgalerij, maar beelden die ons verhaal ondersteunen, die voor ons mooie herinneringen zijn, die aan de bezoekers van onze website een toegang tot de wereld kunnen bieden.
De foto's van onze eerste reizen werden met een spiegelreflexcamera (Minolta 500si) genomen. We beschikken ook niet over een heel arsenaal lenzen, maar voor ons volstaat een set van 2 zoomlenzen (AF 28-80mm / AF 70-210mm). Als film gebruikten we veelal Kodak (100 en 200 ASA) of Fuji.
Vanaf 2005 fotograferen we met een digitale spiegelreflexcamera (eerst een Canon EOS 350D, momenteel een Canon EOS 77D), eveneens met een set van 2 zoomlenzen (EF-S18-55mm / EF 55-200mm). Het materiaal is uitstekend zonder uitgesproken professioneel te zijn.
We gebruiken zelden een statief en wachten zeker geen half uur voor de beste belichting of schaduw.