KEULEN

Gezelligheid troef in een bruisende stad.

Keulen is één van de bruisende en alternatieve steden aan de Rijn. Ze trekt kunstliefhebbers van overal ter wereld aan en is gekend voor haar brouwcultuur vol traditie en het dynamische studentenleven. Hier blikken we bovendien terug op 2000 jaar geschiedenis, van Romeinse opgravingen over gotische kerken tot hedendaagse kunst en architectuur.
In september 2019 trokken we door Keulen op verkenningstocht!

De reusachtige Dom is ongetwijfeld hét symbool van Keulen. Maar de oudste stad van Duitsland heeft nog veel meer te bieden op cultureel gebied. De oude stadsomwalling herinnert ons nog aan het Romeinse verleden. Dat Keulen ooit één van de grootste religieuze centra van Europa was, daar kun je niet naast kijken. De stad staat vol mooie gebouwen.
Maar Keulen is helemaal niet alleen cultuur en musea, ook hippe vogels gaan zich hier in hun nopjes voelen. Zo is het Belgisches Viertel een aaneenschakeling van hippe winkeltjes en leuke restaurantjes.
Via de Hohenzollernbrücke steken we de Rijn over. We wandelen langs de oever van deze machtige rivier op de aangename boulevard. We genieten er van een fantastisch uitzicht spectaculair uitzicht op de kathedraal (der Dom) en de skyline van Keulen.
Terug aan de overkant duiken we de Altstadt in. De oude stadswijk

heeft een sprookjesachtige architectuur en verlichte geplaveide steegjes. We wandelen via talloze steegjes met traditionele oude huizen. Sommige oude huizen zijn nu omgevormd tot boetieks, galeries, cafés en restaurants.
 
Dat stadsbeeld van Keulen konden we ook bewonderen vanuit Bensberg, waar we in Schloss Bensberg overnachtten. Het verblijf was wel speciaal want in dit kasteel verbleef Eric gedurende zijn jeugd in het internaat van het Koninklijk Atheneum Bensberg, een school voor kinderen van Belgische militairen in de BSD (Belgische Strijdkrachten in Duitsland), toen de tiende provincie genoemd. Na een verrukkelijk diner in restaurant Vendôme leidde de mooie Rundwanderweg Bensberger Schloss ons door een deel van het Bergisches Land, langs bospaden, door bossen en langs glooiende velden.