UITZONDERLIJKE HOTELS

13 uitzonderlijke accommodaties.

HOMEBLOGUITZONDERLIJKE HOTELS

Het is geen geheim dat we graag in uitzonderlijke hotels verblijven. Uitzonderlijk omwille van de service, ligging of betrokkenheid bij de lokale gemeenschap.
Ervaar de 11 uitzonderlijke hotels waar we tijdens onze reizen verbleven, van het ultramoderne Upper House in de betonjungle van Hong Kong tot het Chinzombo Camp in de Afrikaanse jungle.

#1  THE UPPER HOUSE HONG KONG (CHINA)


 
The Upper House is een absoluut tophotel. De voor Hong Kong zeer ruime kamers hebben een afzonderlijke slaap- en zitruimte en badkamer. De kamer is bijzonder mooi ingericht en van alle high-tech snufjes voorzien. De lichten, gordijnen en luiken worden met een iPod bediend.
De bedden zijn fantastisch en bieden een zeer goed slaapcomfort. De badkamer is ingericht met sanitair en meubelen van topdesigner Philippe Starck. Onze kamer ligt op de vierenveertigste verdieping en kijkt uit op de skyline van Kowloon en de omliggende wolkenkrabbers van Hong Kong Island.
Het ontbijt wordt aan tafel opgediend en is bijzonder lekker, van gastronomische kwaliteit. We dineerden ook voortreffelijk in de bar, annex restaurant van The Upper House.

#2  CHONGWE RIVER CAMP (ZAMBIA)


 
Het Chongwe River Camp ligt aan de Zambezi- en Chongwerivier. Twee luxetenten en een aantal standaard tenten bieden alle comfort. Ruime slaapkamer en een aparte badkamer in openlucht. Het kamp heeft een mooi ingerichte zitkamer in openlucht waar ook de maaltijden geserveerd worden (de gasten van de luxekamers kunnen in de leefruimte van hun tent ontbijten en dineren).
De service is uitstekend. Het personeel is uitermate klantgericht en zeer vriendelijk. Het eten is verrukkelijk. We kregen als verrassing een lunch in het midden van de rivier aangeboden. Echt uitzonderlijk.
De omgeving heeft een bijzondere atmosfeer. Peddelend in een kano kan je genieten van het uitzicht op grasvlaktes, waar buffels, olifanten en wrattenzwijnen grazen. In het water hoor je regelmatig het geknor en geblaas van nijlpaarden. Tijdens een game drive zie je veel wild (olifanten, leeuwen, koedoes, buffels en … luipaarden) en vogels (visarenden, gieren en vele veelkleurige kleine vogels). We hadden een uitstekende gids die ons door de bush loodste en veel info aanreikte. Zowel de privé concessie van Chongwe als het Lower Zambezi NP zijn betoverende plekken.

#3  TAJ NADESAR PALACE VARANASI (INDIA)


 
Taj Nadesar Palace is gelegen in de oude stad Varanasi, dicht bij het heilige water van de Ganges. Het hotel is gehuisvest in een oud paleis en is zeer stijlvol ingericht met kunstwerken en antieke beelden. Met zijn grote tuin, boomgaarden en een zwembad gebouwd als een ghat  is het een comfortabel toevluchtsoord na een vermoeiende uitstap.
We kregen een upgrade naar een Royal Suite, wat een fantastische kamer bleek te zijn. Ook de keuken is uitstekend.
Bijzonder hotel met een excellente service en een uitstekende keuken.

#4  CHINZOMBO CAMP (ZAMBIA)


 
Chinzombo is een bijzonder kamp, met smaakvol ingerichte, zeer luxueuze villa's. Je hebt er alle comfort, midden in de bush. Elke villa heeft een ruime slaapkamer met aparte badkamer. De inrichting is tot in de puntjes afgewerkt. Aan elk detail is aandacht geschonken. Daarnaast beschikt elke villa over een eigen zwembad(je), een zithoek en comfortabele ligzetels. Het terras ligt onmiddellijk aan de oever van de rivier.
Het kamp ligt net buiten het nationale park waardoor je voor de game drives de rivier moet oversteken, wat echter niet stoort. In dit gedeelte van het nationale park zijn er grote open vlakte en hebben wij minder wilde dieren gezien, alhoewel we wel vrij veel olifanten en nijlpaarden, een aantal giraffen en hyena's hebben gezien. Ook zagen we (aan de andere kant van de rivier) enkele leeuwen.
Het eten is uitmuntend. Het ontbijt en de lunch wordt in buffetvorm aangeboden en biedt een ruime keuze aan gerechten. Het avondmaal wordt aan tafel opgediend, waarbij je de keuze hebt uit verschillende voor-, hoofd- en nagerechten. Het personeel is zeer vriendelijk en uiterst servicegericht.
Chimzombo is een zeer luxueus kamp, biedt een uitmuntende service, maar tijdens de game drives zagen wij wat weinig dieren.

#5  OBEROI AMARVILAS AGRA (INDIA)


 
Het Oberoi Amarvilas hotel baadt in luxe. Naast de schitterende lobby, bar en restaurant beschikt het hotel over een voortreffelijke spa en zeer mooie tuin. Elke kamer geniet van een ongeëvenaard zicht op de iconische Taj Mahal.
Het personeel is zeer klantgericht. De bediening is perfect. De restaurants serveren heerlijke gerechten, zowel Indische als westerse.
Fantastisch hotel met een onberispelijke service en een uitstekende keuken.

#6  MOWANI MOUNTAIN CAMP (NAMIBIË)


 
In de hitte, het stof en de adembenemende landschappen van Damaraland ligt een pareltje: Mowani Mountain Camp.
In de schaduw van massieve okerkleurige rotsblokken, wordt het kamp opgenomen in het landschap, waardoor het één is met zijn omgeving en de geschiedenis van dit prehistorische land. Elke zachte ronding of rand omlijst het landschap op een andere manier, alsof je het voor het eerst ziet, elke keer weer. Mowani is volledig in de omgeving geïntegreerd, met een in de rotsen ingebouwd zwembad en prachtige uitzichten op de vallei. Mowani beschikt over 8 standaard tenten, 4 tenten met panoramisch uitzicht en twee luxueuze kamers. In de kamerprijzen zijn een zeer uitgebreid ontbijtbuffet, afternoon tea en een gastronomisch dinner inbegrepen.

#7  TARANGIRE TREE TOPS (TANZANIA)


 
Tarangire Treetops is een luxe safari lodge aan de oostkant van Tarangire National Park. Tarangire Treetops is een prachtige plek om aan het begin of eind van uw safari te verblijven.
Omdat de lodge net buiten het park ligt kan je verschillende activiteiten ondernemen. Wandelsafari's, mobiel kamperen, nachtsafari's en mountainbiken.
Tarangire Treetops ligt op een schitterende locatie en heeft een originele inplanting. De huisjes werden in de baobabbomen gebouwd. Elke kamer heeft een douche en toilet, een privé veranda en een lounge/woonkamer. De baobab bar is gebouwd om een enorme baobabboom. Hier kan je heerlijk van een drankje genieten en de prachtige zonsondergangen van Tarangire bewonderen.

#8  BYBLOS ART HOTEL VILLA AMISTA VERONA (ITALIË)


 
Villa Amista Byblos Art is zonder meer uniek luxehotel, waar klassiek en supertrendy elkaar ontmoeten in een verrassend spel van dolle kleuren en gedurfde combinaties. Een villa uit de zestiende eeuw, gebouwd in de traditie van de regio Veneto, is omgetoverd tot een elegant luxehotel. Het hotel huisvest een indrukwekkende permanente tentoonstelling van hedendaagse kunst.
Gelegen in het hart van Valpolicella, op slechts een paar kilometer van het prachtige en romantische Verona, versmelt de originele en moderne smaak van Byblos met de klassieke elegantie van Villa Amistà om een uniek en exclusief hotel te creëren.
Zeer goede service, prachtig zwembad, schitterend ontbijtbuffet.

#9  RIO SAGRADO URUBAMBA (PERU)


 
Rio Sagrado Urubamba in de heilige vallei van de Inca's ligt idyllisch tussen de groene velden, bergen en de Urubambarivier. Dit 5-sterrenhotel is gebouwd met natuurlijk materiaal, en lijkt op een Aldeaans dorp. Het hotel combineert in zijn stijlvolle accommodatie Europese invloeden met regionale aspecten.
Het hotel biedt luxekamers met diverse voorzieningen en uitzicht op de rivier. De prachtige El Huerto Restaurant serveert gastronomische gerechten uit de Peruaanse keuken, bereid met biologische ingrediënten. In de tuin is het gezellig zitten en van een drankje genieten bij de rivier.
Hotel Rio Sagrado ligt op 5 minuten rijden van de stad Urubamba en op 15 minuten rijden van het treinstation van Ollantaytambo. Vanuit Ollantaytambo bereik je Macchu Picchu met de trein in ongeveer 2 uur.

#10  TITILAKA HOTEL PURO (PERU)


 
Het Titicacameer roept een dramatische, mysterieuze wereld op. Op een hoogte van meer dan 3 800 meter in de Andes, op de grens tussen Peru en Bolivia, herbergt deze bakermat van de Inca-beschaving nog steeds een van de oudste gemeenschappen in Zuid-Amerika.
Titilaka Lodge ligt verscholen in dit unieke landschap, volledig buiten de gebaande paden op zijn eigen privé-schiereiland, in een gerenoveerd gebouw. De kamers, elk met een prachtig uitzicht op het meer, zijn ingericht in een eigentijdse stijl met een vleugje lokaal erfgoed, in harmonie met de weelderige natuurlijke omgeving.
Net buiten het gelijknamige dorp biedt Titilaka een voorproefje van de tradities en manier van leven van de bewoners van het meer.
Het restaurant serveert verrukkelijke gerechten. De chef zocht zijn inspiratie in de onmiddellijke omgeving van het meer. Zijn keuken combineert seizoensproducten en traditionele ingrediënten uit de Andes die tot een heerlijke gerechten omgetoverd worden. Eenvoudig, maar vol van smaak.

#11  RAFFLES LE ROYAL PHNOM PENH (CAMBODJA)


 
Raffles Le Royal is een groots, historisch hotel. Het is dé plek om te verblijven als je in de bruisende hoofdstad van Cambodja overnacht. De weelderige tropische oase met zijn prachtige tuinen, een rustgevende spa en twee zwembaden nodigen elke toerist uit om te genieten.
Hotel Le Royal combineert de architectuur van de Khmer, Art Deco en Franse koloniale stijl. Het hotel opende oorspronkelijk zijn grote deuren in 1929. Het heropende als Raffles Hotel Le Royal in 1997 na een gevoelige uitbreiding en renovatie. Om dit stukje Cambodjaans erfgoed te beschermen, kregen lokale ambachtslieden de opdracht om beschilderde plafonds, decoratieve geslagen koperen toppen en buitensculpturen te maken. Raffles Hotel Le Royal is gebouwd rond een centrale privé binnenplaats, met twee zwembaden omzoomd door tropische tuinen.
Raffles maakt een groot deel uit van de geschiedenis van Phnom Penh. Het hotel weerstond weer en wind, oorlogen en wisselende machtshebbers gedurende meer dan 100 jaar en ademt geschiedenis uit.

#12  SCHLOSS BENSBERG (DUITSLAND)


 
Althoff Grandhotel Schloss Bensberg is een 5-sterrenhotel in Bergisch Gladbach en is gevestigd in een groot, barok paleis met schilderachtige tuinen en biedt uitzicht tot aan de dom van Keulen. Het hotel biedt luxe kamers en suites met marmeren badkamers aan. Gasten kunnen bovendien genieten van gratis drankjes uit de minibar.
Restaurant Vendôme is bekroond met 3 Michelinsterren voor zijn gastronomische Duitse gerechten. Italiaanse schotels worden geserveerd in het restaurant Trattoria Enoteca en voor drankjes kunnen gasten terecht in de Salvador Dalí bar, die een clubstijl biedt en over lederen sofa's beschikt.
Extra pigment voor de keuze van Althoff Grandhotel Schloss Bensberg in de top-13 van onze mooiste hotels: Eric liep eind jaren zeventig/begin jaren tachtig school in het Koninklijk Atheneum Bensberg dat in dit paleis was gehuisvest!

#13  VICTORIA FALLS HOTEL (ZIMBABWE)


 
Het Victoria Falls Hotel is het oudste hotel in Zimbabwe en ligt aan wat oorspronkelijk de spoorlijn van Kaapstad naar Caïro moest worden. Deze spoorlijn werd gebouwd onder inspiratie van de man naar wie de toenmalige Engelse kolonie werd vernoemd, Cecil John Rhodes. Beroemdheden, presidenten en staatshoofden vanuit de hele wereld slapen graag in het Vic Falls Hotel. De Victoria Watervallen liggen op loopafstand.
Het luxe hotel is geheel gerenoveerd, maar ademt nog steeds een koloniale sfeer. Het is er zo typical British. De kamers zijn van alle moderne comfort voorzien. De lounges en drie restaurants zijn mooi ingericht. In de grote, fraai aangelegde exotische tuin liggen tennisbanen en een zwembad, met stijlvolle ouderwetse badhuizen, waar het heerlijk relaxen is.
Het ontbijt wordt in open lucht geserveerd met uitzicht op de brug over de Zambezi en de spray van de watervallen. We hebben er 's avond twee keer lekker gegeten.
Uitstekend hotel in een gezellige koloniale sfeer met vriendelijk personeel en een zeer goede keuken.