BELGIË

Reizen in eigen land.

HOMEEUROPABELGIË

De wereld is klein geworden en daardoor is de drang om verre reizen te maken groot. Toch ontdekken we nog wekelijks mooie plekjes tijdens onze wandelingen door het Vlaamse land of tijdens dagtrips in België.
Vakantie in eigen land kan ook mooi zijn.

BRUGGE


 
Georges Rodenbach kon zich niet meer vergissen toen hij Bruges, la morte schreef. We trekken regelmatig naar Brugge, naar het Venetië van het Noorden en laten ons verrassen door de eeuwenoude stad. We dompelen ons onder in de geschiedenis van het Brugse water en maken kennis met de meesterwerken van Memling.
We wijken ook af van de traditionele routes met troepen Japanners en de typische souvenirwinkels. We ontdekken een vernieuwend Brugge met trendy winkels, toffe kroegen en lekkere restaurants. Brugge is niet alleen een openluchtmuseum, hier wordt gevierd, geshopt, genoten en geleefd.
We breken ook uit de stadsomwallingen en ontdekken het Brugse Ommeland, met het fraaie Damme, het mooie Lissewege en de drukke haven van Zeebrugge.

DOORNIK


 
>Doornik (Tournai in het Frans)is łłn van de oudste steden van België. De stad is ooit door de Romeinen gesticht. De grote bloeitijd van Doornik is in de middeleeuwen gesitueerd, toen de lakenhandel en -industrie voor welvaart in de stad zorgden.
Prachtige overblijfselen uit het oude Doornik zijn het belfort, de Grote Markt met daaraan de Lakenhal en de imposante Onze-Lieve-Vrouwekathedraal.
In 2019 werd de Pont de Trous, de militaire waterpoort over de Schelde, afgebroken en zagen de inwoners van Doornik een deel van het vergoed vernield. De afbraak van de drie centrale spitsbogen maakt deel uit van het project Seine-Schelde.

GENT


 
In Gent valt veel te beleven. Het is dan ook één van onze favoriete bestemmingen voor een dagje shoppen en lekker eten.
Natuurlijk wil je vanaf de Sint-Michileshelling de drie torens zien (Sint Niklaaskerk, Belfort en Sint Baafskathedraal). Maar je wilt ook met een bootje de stad verkennen, een glaasje drinken op een terrasje op de Graslei, slenteren over de markten, uit eten in het Patershol.
Sightseeing, shoppen, culinair genieten en actie. Gent biedt het allemaal én dan nog in een fraai historisch kader.

HEUVELLAND


 
Heuvelland ligt in het uiterste zuidelijke puntje van West-Vlaanderen. Het typisch glooiend karakter van de streek maakt Heuvelland een plaats van intense natuurlijke schoonheid. Prachtige vergezichten, beboste hellingen, natuurreservaten en weidse landbouwgronden wisselen elkaar af.
Maar ook WOI is hier overal aanwezig. Stille getuigen zijn de vele kerkhoven en gedenkzuilen.

VLAAMSE ARDENNEN


 
De Vlaamse Ardennen zijn een officieel erkend Regionaal Landschap en vormen een bekende toeristische regio. De heuvelrij loopt over de taalgrens over in het Henegouwse Pays des Collines, dat geografisch een geheel vormt met de Vlaamse Ardennen.
De Vlaamse Ardennen ademen koers uit. Talloze Vlaamse wielerklassiekers lopen over heuvels met ronkende namen als Oude Kwaremont, Koppenberg of de Muur van Geraardsbergen

WESTHOEK


 
De Westhoek is een charmante regio in het uiterste westelijke hoekje van het België. De herinneringen aan de Groote Oorlog zijn hier overal aanwezig. Toch biedt de regio ook een enorme waaier aan couleur locale met prachtige natuur, knusse dorpjes en gezellige steden.